2020-08-17 11:47:51• hírek • Bede Emőke

Thrillerekkel érkezik Szatmárnémetibe a TIFF-karaván

augusztus 22 - augusztus 23
A kolozsvári vetítések egyike. Fotó: tiff.ro
A kolozsvári vetítések egyike. Fotó: tiff.ro

A TIFF, azaz a Transilvania International Film Festival neve bizonyára már nem ismeretlenen a szatmáriaknak sem, hiszen nem először hozzák el városunkba a kortárs filmművészet egy-egy kiemelkedő darabját. Az előttünk álló hétvégén ismét begördül Szatmárnémetibe a filmfesztivál karavánja, hogy két lebilincselő, díjnyertes thrillert hoz el a helyi közönségnek.

Az augusztus 22-i és 23-i vetítések helyszíne ez alkalommal a Coposu sétányon található rendezvénytér lesz, ahol mindkét estén 21 óra 30 perctől kezdenek pörögni a filmkockák. Az esemény a járványügyi óvintézkedések maximális betartásával fog zajlani, melynek értelmében először is mindenki lázmérésen esik majd át. Aki ennek nem hajlandó alávetni magát, vagy testhőmérséklete magasabb mint 37,3 Celsius fok, nem vehet részt a vetítésen. A közönség számára kijelölt székeket egymástól két méterre helyezik el, és természetesen az esemény teljes ideje alatt kötelező a maszkviselés is.


Szombaton a Dorian Boguță rendezte Urma című film mutatkozik be a szatmári közönségnek, melynek főbb szerepeiben Teodor Corban, Marin Grigore, Irina Radulescu, Dragos Bucur és Madalina Ghenea látható majd. „Anton, a híres zongorista eltűnik, ezért a nővére és sógora bejelentést tesznek a rendőrségen. A nyomozás fényt derít a művész zaklatott sorsára, a családjához és a barátaihoz fűződő bizarr kapcsolataira, valamint döntéseire, melyek meglepő események egész sorozatát indítják el” – olvasható a film rövid beharangozójában.
 


Vasárnap a Rodrigo Sorogoyen által rendezett El Reino (A rendszer) című filmet tekintheti meg a közönség. „Manuel, egy befolyásos, karizmatikus politikus, akinek nagy esélye van arra, hogy regionális altitkárból végre elnökké léptessék elő. Tökéletes élete – a drága éttermek és luxus yachtok világa - pillanatok alatt összeomlik, amikor súlyos korrupciós botrányba keveredik. Párttársai magára hagyják, ám Manuelt nem olyan fából faragták, hogy egyedül vigye el a balhét. A párt megoldó emberének most saját bőrét kell mentenie, mielőtt a folyton nyomában szaglászó média kitálal” – derül ki a thriller szinopszisából. Főbb szerepekben: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep María Pou, Nacho Fresneda és Ana Wagener.
 

 

Az eseményen való részvétel ez alkalommal is ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: